Båden

www.su-per.dk
Susanne og Pers sejlture


 

 
  Velkommen til Susanne og Pers hjemmeside
  Båden

 

Fra maj 2010 har vi taget orlov i halvandet år. Vi er i fuld gang med at planlægge vores langtur.

 

  Besætningen
  Vores Langtur
  Fra logbogen
  Billeder
  Links
 

Sikkerhed

   

Vi vil sejle til Lübeck for at få masten af båden og så går det ellers gennem de europæiske kanaler. Gennem Tyskland til Rhinen. Derfra til Neimenigen i Holland, videre gennem Belgien til Leige i Frankrig. Herfra drejer vi lidt til Styrbord og sejler gennem Adennerkanalen og kommer ud på Seinen lige vest for Paris. I Paris vil vi blive i en god uges tid. Vi kan ligge i en kanalhavn kun ca. 300 fra Eiffeltårnet, så man må sige vi ligger centralt i byen.

Derefter går turen videre til Dijon og gennem Saroen og Rhoen floderne for at komme ud i Middelhavet i Port Napoleon som ligger lige ved Marsaile hvor vi regner med at være omkring 1/8.

 

Så går turen langs den Spanske kyst, hvor vi vil nyde sommeren og ankre op i nogle af de mange cavaer (bugte) som findes. Vi skal selvfølgelig også opleve Barcelona og Alicante, Algave, og nogle af de andre steder, men vi skal være i Gibraltar senest med udgangen af september.

Nedenunder er der et kort over vores planlagte turfrem til Gibratar.

Efter at have provianteret i Gibraltar og hilst på aberne, stikker vi til havs for en lille uges tid senere at ramme Porto Santo, som er en lille ø nordøst for Madeira. Her vil vi være i nogle dage og derefter sejle den korte strækning til Madeira.

Den grønne ø Madeira vil vi bruge noget tid på at opleve. Heldigvis er det sådan, at når vi først er kommet hertil, så kan vi sejle videre hele vinteren. Her er jo "altid sommer". Vi håber at få nogle gode lange vandreture og opleve øens særpræg. Vi har jo tid nok.

Når vi har oplevet Madeira sejler vi videre til De kanariske øer. Her vil vi vinteren igennem sejle rundt mellem øerne og håber på at nå dem alle 7. Julen regner vi med at holde på La Gomea. Kort over turen kan du se her.

 

Efter jul beslutter vi, hvordan hjemturen skal være. Hvis vi har det fint med at sejle på det store vand, vil vi til foråret sejle tilbage til Madeira og derfra ud til Azorerne, som jo ligger et pænt stykke ude i Atlanterhavet. Derfra videre til England evt Skotland og så hjem.

Hvis vi ikke er trykke ved at sejle på havet, ja så tager vi tilbage til middelhavet og oplever noget mere af det bl.a. de Baleariske øer, og så hjem gennem kanalerne .

Vi forventer at være hjemme omkring 1 oktober 2011, så vi er klar til at starte på arbejde den 1/11

   

Kanalturen

Fra Rhonen til Gibratar